Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ COVID-19 ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ DNA ΣΑΣ

»Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια RNA για ανθρώπινη χρήση. » ~ Βικιπαίδεια
Αντί να διδάσκουν στους ανθρώπους πώς να βελτιώσουν τη γενική υγεία τους ή να ενισχύσουν την ανοσία τους με υγιεινά τρόφιμα, ποιοτικά συμπληρώματα και σωματική δραστηριότητα, οι δυνάμεις λένε στον κόσμο ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η κρίση του κορωναϊού είναι η βιαστική ανάπτυξη ενός εμβολίου και έπειτα ένεση κάθε ανθρώπου στον πλανήτη.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μαζί με μεγάλες πόλεις όπως το Σικάγο προχωρούν ήδη με σχέδια να χρησιμοποιήσουν κυβερνητικούς πόρους και τον στρατό για τη διανομή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων στους Αμερικανούς μέχρι το τέλος του έτους.

Στην πρώτη γραμμή αυτής της συνομιλίας βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει αναδειχθεί κάπως ως ο κορυφαίος ειδικός στον κόσμο για πανδημίες και εμβόλια. Μέσα από το ίδρυμά του υποστηρίζει την ΠΟΥ και την ανάπτυξη νέων εμβολίων, και επί του παρόντος υποστηρίζει ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες καθώς αγωνίζονται να εφεύρουν το προϊόν που θα σώσει τον κόσμο από το Covid-19.

Συνήθως, η διαδικασία ανάπτυξης, δοκιμής και μαζικής παραγωγής εμβολίων διαρκεί χρόνια, αλλά χάρη στην πρόσφατα αναδυόμενη, πειραματική τεχνολογία, ο Γκέιτς ελπίζει να είναι σε θέση να εμβολιάσει «7 δισεκατομμύρια υγιείς ανθρώπους» σε χρόνο ρεκόρ.
Μία νέα γενιά εμβολίων αναδύεται καθώς μιλάμε. Προς το παρόν δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια DNA και RNA για ανθρώπινη χρήση, αλλά όπως λέει ο Gates στην ακόλουθη δημοσίευση από το προσωπικό του blog, ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσουν σε όλους.

Στο παρακάτω σχόλιο εξηγεί τη διαφορά μεταξύ των παραδοσιακών εμβολίων και των εμβολίων DNA / RNA, τα οποία, και πάλι, δεν έχουν εγκριθεί ποτέ για ανθρώπινη χρήση:

«Τα εμβόλια παρακάμπτουν όλη αυτή τη διαδικασία διδάσκοντας στο σώμα σας πώς να νικήσει ένα παθογόνο χωρίς να αρρωστήσει ποτέ. Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι – και αυτοί που πιθανότατα γνωρίζετε – είναι αδρανοποιημένα και ζωντανά εμβόλια. Τα αδρανοποιημένα εμβόλια περιέχουν παθογόνα που έχουν θανατωθεί. Τα ζωντανά εμβόλια, από την άλλη πλευρά, αποτελούνται από ζωντανά παθογόνα που έχουν εξασθενήσει (ή «εξασθενημένο»). Είναι πολύ αποτελεσματικά αλλά πιο επιρρεπείς σε παρενέργειες από τους απενεργοποιημένους ομολόγους τους.

Τα αδρανοποιημένα και ζωντανά εμβόλια είναι αυτά που θεωρούμε «παραδοσιακές» προσεγγίσεις. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι εμβολίου COVID-19 και των δύο τύπων, και για καλό λόγο: είναι καλά εδραιωμένοι. Ξέρουμε πώς να τα δοκιμάσουμε και να τα κατασκευάσουμε.
Το μειονέκτημα είναι ότι είναι χρονοβόρα για να τα κάνουν. Υπάρχει ένας τόνος υλικού σε κάθε δόση εμβολίου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του υλικού είναι βιολογικό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το καλλιεργήσουν. Δυστυχώς, χρειάζεται χρόνος.

Γι ‘αυτό είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από δύο νέες προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν ορισμένοι από τους υποψηφίους: εμβόλια RNA και DNA. Εάν μια από αυτές τις νέες προσεγγίσεις εξαφανιστεί, πιθανότατα θα μπορέσουμε να βγάλουμε εμβόλια σε όλο τον κόσμο πολύ πιο γρήγορα. (Για λόγους απλότητας, θα εξηγήσω μόνο τα εμβόλια RNA. Τα εμβόλια DNA είναι παρόμοια, ακριβώς με διαφορετικό τύπο γενετικού υλικού και μέθοδο χορήγησης.)

Το ίδρυμά μας – τόσο μέσω της δικής μας χρηματοδότησης όσο και μέσω της CEPI – υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας εμβολίων RNA για σχεδόν μια δεκαετία. Σκοπεύαμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε εμβόλια για ασθένειες που πλήττουν τους φτωχούς όπως η ελονοσία, αλλά τώρα μοιάζει με μια από τις πιο ελπιδοφόρες επιλογές για το COVID. Ο πρώτος υποψήφιος που ξεκίνησε δοκιμές σε ανθρώπους ήταν ένα εμβόλιο RNA που δημιουργήθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Moderna.

Δείτε πώς λειτουργεί ένα εμβόλιο RNA: αντί να εγχύσετε ένα αντιγόνο ενός παθογόνου στο σώμα σας, αντίθετα δίνετε στον οργανισμό τον γενετικό κώδικα που απαιτείται για την παραγωγή του ίδιου του αντιγόνου. Όταν τα αντιγόνα εμφανίζονται στο εξωτερικό των κυττάρων σας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα τους επιτίθεται – και μαθαίνει πώς να νικήσει τους μελλοντικούς εισβολείς στη διαδικασία. Βασικά μετατρέπετε το σώμα σας στη δική του μονάδα παραγωγής εμβολίων.

Επειδή τα εμβόλια RNA επιτρέπουν στο σώμα σας να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς, δεν απαιτούν πολύ υλικό. Αυτό τα κάνει πολύ πιο γρήγορα στην κατασκευή. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: δεν γνωρίζουμε ακόμα με βεβαιότητα εάν το RNA είναι μια βιώσιμη πλατφόρμα για εμβόλια. Δεδομένου ότι το COVID θα ήταν το πρώτο εμβόλιο RNA έξω από την πύλη, πρέπει να αποδείξουμε τόσο ότι η ίδια η πλατφόρμα λειτουργεί όσο και ότι δημιουργεί ανοσία. Είναι σαν να χτίζεις το σύστημα του υπολογιστή σου και το πρώτο σου λογισμικό ταυτόχρονα. » Μπιλ Γκέιτς

Έτσι, το βιαστικό εμβόλιο Covid-19 δεν θα είναι παραδοσιακό εμβόλιο. Δεν θα δοκιμαστεί σε καμία σημαντική ή τυπική χωρητικότητα δεδομένης της παρούσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Θα διοικείται από τον στρατό, και όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη θα πρέπει να το πάρουν.
Όπως σημειώνεται από τον ερευνητικό δημοσιογράφο Jon Rappoport:

«Δύο νέες τεχνολογίες βρίσκονται στη δοκιμή COVID καθώς μιλάμε: εμβόλια DNA και RNA. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ για δημόσια χρήση. Η τεχνολογία DNA είναι στην πραγματικότητα γονιδιακή θεραπεία. Τα γονίδια εγχέονται στο σώμα και μεταβάλλουν μόνιμα τη γενετική σύνθεση του παραλήπτη με άγνωστους τρόπους. Τα εμβόλια RNA θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτοάνοσες αντιδράσεις, που σημαίνει ότι το σώμα βασικά πολεμά ενάντια στον εαυτό του.

Το εμβόλιο που χρησιμοποιείται από την αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας της, μέσω της φαρμακευτικής εταιρείας Moderna δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν στο δημόσιο. Δεν έχει δοθεί άδεια για δημόσια χρήση.

Τα εμβόλια RNA και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν είναι ολικά πειραματική. Και αυτό είναι το είδος του εμβολίου που βρίσκεται σε εξέλιξη για να εκδοθεί πολύ σύντομα.
Τι μπορεί να πάει στραβά στον κόσμο;

Ένας τρόπος να το ανακαλύψετε είναι να το απελευθερώσετε σε εκατομμύρια ανθρώπους, να σταθείτε πίσω και να δείτε. » ~ Jon Rappoport

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Σχόλια