ΗΠΑ: Έστειλαν βομβαρδιστικά Β-52 στην Ν.Κορέα


Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι πάνω από το έδαφος της Νότιας Κορέας και κοντά στα σύνορα με την Β.Κορέα πραγματοποιήθηκε περιπολία στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52Η.
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από σχηματισμό 2 βομβαρδιστικών Β-52Η τα οποία απογειώθηκαν από την προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων στην αεροπορική βάση Andersen AFB, στη νήσο Guam, και πέταξαν μέχρι τη Ν. Κορέα εκτελόντας προφίλ στρατηγικού πλήγματος με βλήματα ACLM.
Οι αφέσεις των πυραύλων cruise που μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές ήταν εικονικές και αποτέλεσαν μια άμεση απάντηση στις απειλές της Β. Κορέας η οποία διατύπωσε οτι θέλει να πλήξει τις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα με πυραύλους ICBM.
Οι πτήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης "Foal Eagle" η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις, που διεξάγονται από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι αυτές οι ασκήσεις αποτελούν  αμερικανική υποστήριξη προς την Σεούλ ενώ σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές το Πεντάγωνο έχει σε αυξημένη ετοιμότητα Μοίρες βομβαρδιστικών για οποιοδήποτε ενδεχόμενο προκύψει από την ασταθή συμπεριφορά της Β. Κορέας.
Μάλιστα οι απειλές λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Ουάσιγκτον η οποία την περασμένη βδομάδα ανακοίνωσε σύνολο μέτρων για την ενίσχυση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνάς ως απάντηση στην πυραυλική απειλή από μέρους της Βόρειας Κορέας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr      

Σχόλια