Δείτε τον τρόπο που θα διώξουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους από τα ασφαλιστικά Ταμεία
Εντός των ημερών πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ένα νέο Σχέδιο Νόμου, όπου με το Σχέδιο «Αριάδνη» μέρος 1ο Αρ.9 και Αρ.10 ανοίγει τον δρόμο για «νόμιμες» απολύσεις όσων ασχολούνται με την απονομή συντάξεων.
Την στιγμή που οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών Ταμείων έχουν προς το παρόν εξαιρεθεί των απολύσεων, λόγω του ελάχιστου αριθμού τους και του τεράστιου όγκου συντάξεων που πρέπει να επεξεργαστούν, στο πλαίσιο ενός «δαιδαλώδους» Συνταξιοδοτικού με χιλιάδες εξαιρέσεις και αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά βρίσκει τον τρόπο για την... εξόντωσή τους.
Συγκεκριμένα με το Νομοσχέδιο αυτό, όσοι υπάλληλοι απασχολούνται με την απονομή Συντάξεων, σε περίπτωση λάθους, εσκεμμένου ή ακούσιου θα τιμωρούνται με:
-φυλάκιση από 3μήνες έως 6 χρόνια,
-παρακράτηση από τον μισθό τους του ποσού του λάθος και
-απόλυση.
-φυλάκιση από 3μήνες έως 6 χρόνια,
-παρακράτηση από τον μισθό τους του ποσού του λάθος και
-απόλυση.
Σε περίπτωση που ο υπάλληλος θελήσει να προσφύγει στην δικαιοσύνη, αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί θα πρέπει πρώτα να πληρώσει το 50% του λάθος ποσού και όταν δικαιωθεί από το δικαστήριο τότε θα του επιστραφεί.
Όλα αυτά την στιγμή που η απονομή νέων συντάξεων καθυστερεί ήδη από 1 έως 3 χρόνια σε κύριους και επικουρικούς φορείς.
Η εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου με αυτόν τον τρόπο, θεωρεί προκαταβολικά ενόχους για απάτη όσους υπαλλήλους ασχολούνται με την απονομή συντάξεων και οδηγεί πρακτικά σε μεγαλύτερες καθυστερήσεις απονομής συντάξεων.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν και εφόσον είχε φτιαχτεί το μηχανογραφικό σύστημα το οποίο έπρεπε να ήταν ήδη έτοιμο από το 2008, οπότε και οι αρμόδιοι είχαν πάρει τα σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια.
Γιατί άραγε δεν φτιάχτηκε ποτέ στο Δημόσιο και ειδικότερα στην απονομή συντάξεων ένα Σύστημα Μηχανοργάνωσης που να μειώνει την πιθανότητα λάθους στο ελάχιστό και να ανακαλύπτονται έτσι οι απάτες;
Να σημειωθεί εδώ ότι το παραπάνω Νομοσχέδιο εξαιρεί τους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπου ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι στο Υπουργείο Εργασίας. Μήπως γιατί από το ΓΛΚ βγαίνουν οι συντάξεις των βουλευτών;
Χ.Δ.Ρ.
spirospero.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου